Select Page

Intro

Het is het einde van November. Binnen 2 weken gaat de temperatuur van 18 graden naar 0. De winter begint! In deze blogpost staan een aantal kleine gebeurtenissen en verhaaltjes, zoals je dat in de eerdere blogposts ook gezien hebt.

Sushi buffet

We hebben het al een tijdje niet meer over eten gehad. Aan het einde van de opleiding ontdekten we een plek waar je een sushi buffet kon krijgen. Onbeperkt sushi, drank en ander eten voor 15 euro! En hier hebben we zeker gebruik van gemaakt. Per persoon hebben we drie á vier borden gegeten. Naast de rijen sushi hadden ze ook westers eten, ijs, koekjes, fruit en noem het maar op.

En rij sushi met koks

Nog een rij

Ons eerste bord

Nog een van onze borden

Koud weer & Visum

De sneeuw begon te vallen en dan moet je je ook warmer aankleden. Dit was ook ongeveer de periode dat we wat vaker gingen schaatsen. Steeds meer schaatsbanen openden hun deuren en ook werden er een aantal buitenbanen door de stad heen aangelegd. In oktober had ik overigens de keuze gemaakt om voor een week terug naar China te gaan. Hiervoor ben ik vroeg in de ochtend naar het visumcentrum in Seoul geweest. Een aantal zaken waren helaas nog niet op orde, waardoor het zo een uur duurde, ook al was ik de enige en eerste aanwezig. Gelukkig is alles goed gegaan en heb ik een paar dagen later mijn visum op kunnen halen. Wat ook een groot voordeel is is dat een Chinees visum in Zuid-Korea maar €40 kost, vergeleken met de €120 in Nederland.

De eerste sneeuw valt

Warm aankleden dus

Koud weer = schaatsen

Vroeg naar het visum centrum

Stroopwafel & Strijkorkest

Via via hoorden we dat er in Seoul een Nederlandse koffiezaak zat. Hier zijn we naartoe gegaan en hebben we verse stroopwafels gegeten en meegenomen. De volgende dag was er namelijk een strijkorkest op de campus. Die was hét strijkorkest van Suwon. Vergeet ook niet dat Suwon een stad is met zo’n 4 miljoen inwoners. Dat is ongeveer vier keer zo groot als Amsterdam. En dat was te merken. Het was een erg goed strijkorkest en ze hadden hele goede (opera) zangers en zangeressen. Achteraf zijn we uiteraard weer Korean bbq gaan eten. Iets waar je nooit genoeg van zal krijgen.

Stroopwafels bij een Nederlandse zaak!

Meenemen naar het orkest

Goede zangeres

Korean bbq achteraf

Pin It on Pinterest

Share This