Select Page

Intro

Deze week zijn we naar de stad Jeonju (전주시) gegaan en zijn we op “MT” geweest. Donderdag en vrijdag zaten we in Jeonju, en de zaterdag en zondag erna MT. Een druk weekend dus!

Jeonju

Jeonju heeft binnen de stad een traditioneel dorpje liggen waar je traditionele kleding kan dragen en de oude tempels en architectuur kan bewonderen. Hier hebben we een traditioneel huisje gehuurd en bij aankomst de traditionele kleding aangetrokken. Na het verkennen van het dorpje en op verschillende plekken wat gegeten te hebben zijn we terug naar het huisje gegaan. We kwamen namelijk al redelijk laat in Jeonju aan i.v.m. de busreis. Jeonju is niet heel groot, dus we hebben er genoeg kunnen zien. De volgende dag zijn we vroeg opgestaan en hebben we de bus terug genomen, omdat ik een toets Koreaanse taal had (die ik overigens heel goed heb gemaakt).

Avond & herfst

De huizen en straten

In de traditionele outfit

Tempels in de parken

MT

“MT” staat voor zowel “Membership Training” als “Military Training” en is een traditie die vooral onder de jongeren populair is. Het idee is dat je een weekend (2 dagen, 1 nacht) ergens buiten de stad in de natuur een huisje huurt, in de avond barbecue’d en de hele nacht drinkt en spellen doet. Zonder enige slaap te hebben gehad ga je de volgende dag dus weer naar huis. Ik met op MT geweest met de leden van Friends Club (zo’n 30-40 man), waarbij we een huisje hebben gehuurd op een klein eilandje dat alleen toegankelijk is bij eb. Omdat we hier al redelijk vroeg aankwamen hebben we onze tassen bij het huisje achtergelaten en zijn we het eiland gaan verkennen. In de avond hebben we de barbecue aangestoken en rond 7 uur was iedereen al kei lam van alle soju en bier. Dit hield ons niet tegen en we zijn tot 5-6 uur opgebleven. Uiteindelijk was de helft zo moe dat we twee uurtjes geslapen hebben. Een kleine groep is echter wel de hele avond opgebleven, en een aantal mensen waren in de ochtend nog steeds helemaal dronken. Maar goed, ontbeten met ramen en uitgekaterd bij de opkomende zon aan de zee. Ik heb weinig over de avond verteld. “What happens at MT stays at MT”. Verhalen om te vertellen met een biertje.

Het huisje

De punt van het eiland

De rand bij eb

Rotsen

Zonsondergang

Happen en drinken in de tent buiten het huisje

De vroege ochtend

Uitkateren bij de zee

Pin It on Pinterest

Share This