Select Page

Daar ben ik weer!

Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk alle foto’s gesorteerd en tijd om verder te werken aan mijn blog!

Laten we het nog eens over eten hebben

Voordat ik naar de activiteiten van de laatste maanden spring, wil ik nog even kijken naar de gerechten die ik hier voor mijn neus heb gehad. Eén van mijn favoriete Koreaanse gerechten is Budae jjigae (부대찌개). Budae jjigae is Koreaans voor “Army Base Stew” en is ontstaan in de Koreaanse oorlog in de jaren 50. Koreaanse en Amerikaanse vochten samen tegen het noorden en zaten samen in de zelfde kampen. Hier kwamen Koreaanse en Westerse gerechten bij elkaar en vormden zo Budae jjigae. Dit gerecht heeft bijvoorbeeld als ingrediënten; Koreaanse kruiden en noodles en westerse worst en spam. Vaak ook gemixed met kool en zachte tofu. Naast westerse invloeden heeft Korea ook een aantal ‘Chinese’ gerechten. Chinese Black Noodle is een dikke noodle in een soort stroperige donkere saus. Heel erg lekker, en zeker in combinatie met fried chicken. Niet pittig, dus ook geschikt voor mijn moeder (hoi mam). Op de campus serveerden ze echter wel een heel pittig gerecht, waarvan ik de naam helaas niet meer weet. Zo pittig dat ik geen enkele westerse student dit heb zien eten, maar niet het pittigste wat ik ook heb gehad (dat komt later). Bekijk de afbeeldingen van de gerechten hieronder!

Westerse biertjes

Budae jjigae (Army Base Stew)

Black Noodle & Fried Chicken

Extreem pittige maaltijd

International Day

Eén van de grootste evenementen van de minor in Zuid-Korea was de internationale dag. Hier krijg elke cultuur een eigen tent waar eten verkocht kan worden. Met 6 Nederlanders en nog een aantal buitenlandse studenten die in Nederland studeren hadden we een mooie groep waarmee we een tent konden nemen. Bjorn had gelukkig allemaal eten en materiaal van zijn ouders gekregen om de tent mee aan te kleden. Vroeg in de ochtend de dag voor het evenement ben ik mijn bed uitgestapt om naar de supermarkt te gaan. We hadden ervoor gekozen om oliebollen en pannekoeken te bakken, en om stroopwafels en drop te verkopen. De dag van het evenement zijn we weer opgestaan om alles voor te bereiden. Bjorn ging met een groepje de tent opzetten en ik ging met een groep het eten bereiden. Oliebollen hadden we nog nooit gemaakt, en we waren een aantal dingen vergeten te kopen, zoals een maatbeker. Gelukkig is alles toch goed gegaan door ons collectief vermogen om snel oplossingen te vinden! Het deeg hebben we laten rijzen op mijn kamer, omdat hier de vloerverwarming lekker hoog stond. Na een tijdje hebben we alles naar het festivalterrein op de campus genomen.

Winkelen

Bjorn in actie

Deeg maken

Oliebollendeeg laten rijzen

Het evenement begon om 11 uur en toen het om 4 uur stopte hadden we al onze 150-200 oliebollen, 50-100 pannenkoeken en 20 zakken stroopwafels allemaal verkocht! Vanaf 2 uur begonnen we ook flessen bier te verkopen die we geregeld hadden van een lokale bar. Ook deze 100-200 halve liter flesjes waren allemaal uitverkocht. Verrassend genoeg waren veel mensen rond 4 uur dus al kei lam. Na vier uur waren er optredens van studenten uit verschillende landen waar ze voornamelijk traditionele dansen deden. Een geslaagde dag met heel veel gezelligheid.

Olliebollen maken!

Ons product

Groot succes

Mijn NL outfit

Pin It on Pinterest

Share This