Select Page

Chuncheon (춘천시) fieldtrip

De vorige blog post was erg lang, dus ik zal deze kort houden. November was een drukke maand voor ons. Het begon met de International Day, daarna de fieldtrip naar Chuncheon en later nog Jeonju en MT waar je in de volgende blogposts over leest. Chuncheon is een regio en stad in het noorden van het land. De fieldtrip werd georganiseerd door de AGA, de buddies van Ajou University, en duurde twee dagen en één nacht. In deze blog posts lees je alles over die trip.

Nami island

Voordat we naar Nami island gingen hadden we een Korean kip bbq lunch. Dit is een gerecht dat speciaal is voor deze regio. Normale Koreane bbq is met varkensvlees of rundvlees, dit is met kip op stenen en andere kruiden. Heel erg lekker! Erna gingen we dus door naar Nami island, een touristisch eiland in een rivier waar het graf van een legergeneraal ligt. Over de jaren heen is het meer naar een soort ‘amusement park’ veranderd.

Drie bussen, ~100 man

Korean kip bbq

NL Represent

Weg van het eiland

Fietsen

Terug de bus in naar de volgende stop. In onze bus zat iemand uit Wit-Rusland, wat volgens Wikipedia het land is waar gemiddeld het meeste gedronken wordt. Deze man had dus ook wat flessen meegenomen, wat heel snel erg gezellig werd. Maar goed, onze tweede stop was een oude spoorlijn van een aantal kilometer die wij met fietsen af gingen. De hele rit was een aflopende helling, dus we hoefden niet veel zelf te trappen. Een erg mooie rit waarbij we ook door tunnels gingen met muziek, discolichten, etc. Toen we bij het eind van het spoor aankwamen gingen we naar het hotel.

Water in de bus

Fietsen op het spoor

Langs de natuur

Door de tunnels

De nacht…

De avond begon met een groot buffet waarbij er spellen werden gespeeld en waar mensen optraden. Erg gezellig en veel plezier gehad. Dit eindigde rond 11 uur, waarna we naar de kamers gingen om daar aan de afterparty te beginnen. Op het begin hadden de westerse mensen een aantal feestkamers, de Koreanen een en de Chinezen een. Later gingen we van kamer naar kamer en dus ook naar de Chinezen en de Koreanen. Het feest eindigde ongeveer om 6 uur ‘s ochtends toen de hotel bewaking de tweede en laatste waarschuwing gaf vanwege geluidsoverlast. Kei lam zijn we naar bed gegaan en twee uur later wakker geworden voor het ontbijt. Ik ben zelden tijdens het ontbijt nog dronken geweest, maar deze keer was er een van. Maar goed, ‘s avonds een man ‘s ochtends een man. Ik heb gegeten en we zijn op de bus gestapt naar onze laatste bestemmingen.

Buffet, presentaties en spellen

Goed eten, soju en bier

Afterparty op de kamers

Karaoke in het hotel

Kanovaren en de dam

Op een meertje een stuk verderop zijn wij gaan kanovaren. Dit was erg fijn, omdat we redelijk moe waren en we lekker op een super stil en rustig meertje konden dobberen. Uiteindelijk hebben we onze kano’s aan elkaar gebonden en achter een motorboot gehangen wat ook erg scheelde. Na deze stop begon de kater van de vorige avond en heb ik mijzelf vol moeten gooien met paracetamol, gelukkig voelde ik me erna weer top en zijn we naar onze laatste stop, de dam, gegaan. Hier hebben we rustig rondgelopen en de tijd gekregen om bij te komen van het weekend. Na het maken van een grote groepsfoto zijn we terug gegaan naar de campus.

Gezelligggg

In de kano

Een dam

Op de dam met Jimmy

Pin It on Pinterest

Share This