Select Page

Intro

Na Xiamen ben ik voor een aantal dagen terug gegaan naar Korea om het nieuwe jaar te vieren. Hier heb ik ongeveer vier of vijf dagen gezeten voordat ik naar Nederland vertrok.

Gyeongbokgung Palace (경복궁)

De eerste stop van deze laatste dagen was het Gyeongbokgung Palace. Dit is een oud paleis van een van de oudere heersers van Korea. Het wordt vaak vergeleken met de verboden stad, alleen dan twee keer kleiner (72 hectare vs 42 hectare). Hier hebben we een dagje rondgelopen, waarna we naar het lichtfestival gingen. Het lichtfestival is er jaarlijks rond kerst en bevindt zich rondom een kleine rivier die door de stad loopt.

Ik en soldaat

Eén van de vele tempels

Een drukke dag

Het lichtfestival

Even terug naar Suwon

Ik had nog wat spullen in Suwon gelaten vanwege het gewicht. In de ochtend zijn we dus langs de campus gegaan, waar we mijn spullen hebben opgehaald en nog even door de straten daar hebben gelopen.

Tasje ophalen

Tot ziens Ajou

Kei lekker eten

Politie bij de demonstraties in Seoul

Oudejaarsavond

Na Xiamen ben ik voor een aantal dagen terug gegaan naar Korea om het nieuwe jaar te vieren. Hier heb ik ongeveer 4 of 5 dagen gezeten voordat ik naar Nederland vertrok.

Koreaanse bibimbap

Nog meer demonstraties (vorige avond)

Mijn eerste k-pop concert

Het vuurwerk om 12 uur

Cat Café & Vertrek

De laatste stop was het cat café. Het is, zoals de naam aangeeft, een café waar katten vrij rondlopen. Deze kan je aaien, voeren etc. Het ‘slabbertje’ dat ze om hebben geeft aan of je voorzichtig moet zijn of niet. Na gezellig tussen deze katten gezeten te hebben heb ik mijn koffers opgehaald en zijn we naar het vliegveld vertrokken.

Het Cat Café

Die kale kat mag ik niet echt

Ook erg populair onder wester mensen

Tjuus, Korea. Tot binnenkort weer

Pin It on Pinterest

Share This