Select Page

Intro

Xiamen is een leuke stad waar ik heel veel goede herinneringen aan over heb gehouden. Dit vond ik genoeg reden om deze stad opnieuw te bezoeken na de minor in Zuid-Korea. De gouden regel volgens de westerse mensen in Xiamen is: “What happens in Xiamen stays in Vegas”. Ook veel van deze verhalen komen dus niet terug in deze blog. Kom maar gewoon een keer mee naar deze magische stad, want ja, dit is benoemd tot mijn nieuwe vakantieoord.

Aankomst en eerste dag

Het was gezellig om weer naar Xiamen te gaan. Ook met de vlucht had ik veel geluk doordat de twee stoelen naast me vrij waren. Lekker veel beenruimte dus. De eerste dag verbleef ik bij Gerdinand in zijn appartment. Gerdinand studeerde daar toentertijd Chinees en woonde samen met twee andere Nederlanders. De vorige keer zat hij in een ander appartement en is verhuisd omdat deze locatie iets beter en goedkoper is.

Beenruimte tijdens de vlucht

Aankomst op het vliegveld. Xiamen in kerststijl

Gerdi’s uitzicht

Chinese dumplings happen

Xiamen international seaside

Voor de dagen erna verbleef ik met een Chinees uit Zuid-Korea, Jimmy, in het Xiamen International Seaside Hotel. Een best luxe en goedkoop hotel. Met de kerstdagen liep het personeel soms rond met een kerstmuts.

Gerdi en de kamer

Jimmy en de kamer

Ons eerste ontbijt

Het restaurant

Eerste kerstdag

Voor de eerste kerstdag werden wij uitgenodigd om bij een Nederland in zijn hotel langs te komen voor de lunch. Het hele buffet en alle drank was gratis, wat erg gul van hem was. Het was een hele gezellige avond, en ik heb geluk dat ik in Korea een redelijke alcohol tolerantie heb opgebouwd, want niet iedereen kon er even goed tegen. Rond twee of drie uur was bijna iedereen al kei lam en zijn we terug naar huis gegaan.

Met Jimmy

Groepsfoto in de lobby

Drankje erbij

Appelsapje

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag serveerde een Nederlands restaurant in Xiamen stamppot met rookworst. Ook dit was gratis, alleen moest je voor de drankjes wel betalen. Gezellig met een aantal andere Nederlanders zijn we daar gaan eten en hebben we het begin van de avond en een goede laatste kerstdag gevierd.

Boerenkool met worst!

Gezellig met z’n allen

Kerstontbijt

Een andere Chinese maaltijd

Pin It on Pinterest

Share This