Select Page
Inhoud
We zitten nu in de midterm examen periode. Van mijn vijf courses heb ik deze week vier toetsen, wat betekent dat ik nu toch wel aan de bak moet. Ik heb de laatste 3 avonden tot 2 uur ‘s nachts in de campus bibliotheek gezeten om aan samenvattingen e.d. te werken, en nu in het weekend zit ik ook de hele dag in de bibliotheek. Op dit moment houd ik een pauze waarin ik deze blog post schrijf, waarin ik alles vertel over mijn activiteiten van de laatste weken, nog wat over Korea zelf en over mijn courses. Ik voel mij elke seconde dat ik hier zit meer Koreaans worden, vandaar ook de titel van deze blog post.
Courses
Laten we even saai beginnen zodat we dit meteen achter de rug hebben. Sla dit hoofdstuk over als je geen interesse hebt in mijn vakken ?. Ik volg hier vijf vakken. Korean Language, Artificial Intelligence, Data Structures, Marketing Management en Business and Management. Korean Language is mijn favoriet, omdat leuke actieve lessen zijn en omdat Koreaans gewoon een leuke taal is. Hierbij leren wij het alfabet en basis grammatica en spelling. Artificial Intelligence heb ik gekozen omdat dit ‘de toekomst’ is en ik er meer vanaf wilde weten. Data Structures vond ik een belangrijk vak omdat je dieper in gaat op de techniek achter een programmeertaal en computer. Daarnaast moet ik nog twee extra vakken kiezen om mijn EC’s te halen. Aangezien ik wel van zaken houd heb ik gekozen voor Business and Management en Marketing Management. De lessen zijn echter pittig saai, maar ik steek er wel iets van op.
Koreaanse klanken.
Campus eten. Inktvis met nog wat dingetjes.
Korea heeft geweldige kapsalons.
Een van onze klaslokalen.
Karaoke en Koning Kimbab
Karaoke is hier natuurlijk groot, dus hebben wij dat ook een aantal avonden gedaan. Het is vrijwel het zelfde als de vorige keren in China en Noord-Korea. Je huurt een kamer en neemt zelf drank mee. Laat het feest beginnen. Maar karaoke is niet de enige activiteit hier. Ik zit op dit moment in een aantal studentenclubs die elke week wel activiteiten hebben. Laatst kregen wij bijvoorbeeld les in het maken van kimbab (zie foto hieronder). Kimbab is een soort sushi rol, maar dan Koreaans. Tegen het einde van de workshop was er een kleine wedstrijd wie het snelst en best een bepaalde soort speciale kimbab kon maken. Ik wachtte uiteraard geen moment en begon meteen met het maken ervan, wat mij de eerste plek opleverde! Koning Kimbab. Er zijn foto’s gemaakt van de prijswinnende kimbab, maar die zijn helaas nog niet online gezet. De prijs was een dinner met de president van de vereniging, op zijn kosten, samen met de winnaar van een andere wedstrijd eerder die week.
Dit is hoe (amateur) kimbab eruit ziet.
Studeren in de bieb.
Sausjes e.d. voor op de Korean BBQ.
De weg van de dorms naar de lokalen.
Kapper en kamergenoot
Op een gegeven moment moest ik naar de kapper. Ik was sinds begin juli al niet meer geweest i.v.m. Noord-Korea en China. Gelukkig heb ik hier genoeg Koreaanse vrienden die mij konden helpen. We gingen naar een luxe kapper, waar je haren voor en na de behandeling werden gewassen en er super veel aandacht en concentratie werd gegeven aan je haar. Ik ben nog nooit zo goed en aandachtig geknipt, en het kostte maar 13 euro. De meeste uitwisselingsstudenten hebben kamergenoten die je helpen om dit soort dingen te regelen. Mijn kamergenoot is er echter nooit. Ik heb hem hooguit drie keer gezien, omdat hij buiten de campus woont. Hij zegt dat hij bij zijn neef/nicht (cousin) woont, maar het hele verhaal bevat gaten en klopt niet helemaal. Ik vermoed dat hij geheim samenwoont met zijn vriendin buiten de campus, en dat hij deze dormitory kamer nodig had als ‘cover’.
Het Lake Park…
… een romantische plek voor veel koppels.
Japanse rijst…
…erg erg lekker.
Voedsel
Ik ben een man van voedsel, veel voedsel, dus zeg ik nooit nee tegen eten en wil ik alles proberen. Eén van de Koreanen waarmee ik ging lunchen kende een goede plek buiten de campus waar geen studenten komen, het CJ Group gebouw. CJ Group is een van de grootste bedrijven in Korea. Quoteje van wikipedia: “It comprises numerous businesses in various industries of food and food service, pharmaceutics and biotechnology, entertainment and media, home shopping and logistics.”. Het gebouw ligt naast de campus en is gloednieuw. Als je het terrein op loopt houdt de bewaking je eerst tegen en vragen ze wat je er komt doen. Gewoon zeggen dat je wilt lunchen en dat je er al eerder bent geweest en dan is het goed. Bij binnenkomst kijkt iedereen je aan met de vraag ‘wat doe jij hier?’. Zelfs is mij verteld dat ze denken dat ik een ‘potential buyer’ ben, omdat ik Europees ben en vaak netjes gekleed naar binnen ga. Maar goed, het eten was erg lekker en niet al te duur. Ik ga er zeker vaker heen vanaf nu.
Het CJ gebouw.
Het eten van CJ.
Mooi pandje.
Voordeur.
Nog meer voedsel!
Hahaha, jaja. Zoals ik zei, ik ben een voedsel man, dus we knallen lekker nog een hoofdstuk over voedsel er achteraan. Er is altijd wel wat te doen in Seoul, zoals het internationale voedsel festival twee weken geleden. De hele straat in Itaewon was afgesloten en overal stonden stands met eten uit (bijna) elk land op de wereld. Hier hebben we de hele dag rondgelopen en voedsel geprobeerd. Erg druk, maar ook erg gezellig.
De straat in Itaewon.
Eten opscheppen voor de dame.
Grote kebab.
TV-ster in Korea, in programma’s als Masterchef.
Einde bericht
Ik wilde nog veel meer vertellen, maar dat zou te veel worden voor één blog post. In de volgende blog post vertel ik meer over de cultuur en de taal, de pro’s en con’s van Zuid-Korea en mijn toekomstige plannen met dit land. Hieronder nog een aantal overige foto’s!
Campus voedsel.
Campus voedsel.
De Chinese hot pot hebben ze hier ook!
Lekker kip eten bij kiprestaurant ‘Outdark’.
Een soort Koreaanse pizza van groenten en aardappel.
Bibimbap. Een Koreaans gerecht.
Bulgogi soep. Erg lekker maar ook erg zoet.

Pin It on Pinterest

Share This